Vad är en julfest?

 

Om några minuter befinner jag mig på julfest med kollegorna. Precis som jag gjorde vid den här tiden i fjol. Ett års skillnad. Och ett helt liv.

I fjol var jag chef över 30 fastighetsförvaltare och fastighetsskötare. Fantastiska människor som gjorde ett jättebra arbete. Tillsammans ansvarade vi för många tusen lägenheter runt om i Skåne. Julfesten var stor med skivinspelning, fin mat och gala i Malmös finare salonger. Tiden var spännande. Ett nytt, gigantiskt bolag var inköpt och en sammanslagning väntade. Vi skulle expandera utomlands. Jag hade anställt två nya mellanchefer och en av dem hade inte ens börjat än. Julfesten var magisk.

Övertiden var däremot inte magisk. Inte heller konkurrensen, viskandet om andra kollegor eller rasismen.

I år har jag ett nytt arbete. Författare. Jag har nya kollegor; journalister, redaktörer, inspiratörer. Ensamföretagare allihop, med andra värden. De är inte intresserade av den traditionella karriären med makt, hög lön och tjänstebil. De värdesätter frihet och eget ansvar högre. De lever för kreativiteten. Skapandet.

Ur detta kommer en annan julfest. En där vi sitter ner som vänner. Ett knytkalas med tända ljus och paket inköpta med omtanke och värme. Vin. Skratt. Samtalsämnen som inte lämpar sig utanför väggarna. Det finns ingen som dömer, ingen som är förmer och ingen som blir utanför. Det finns bara hjärta.

Jag längtar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s